Alles over cfd's

Beleggen in cfd’s komt vaak voor bij beleggers. Dat is zo omdat cfd’s veel voordelen met zich meedragen ten aanzien van gewone aandelenhandel of het kopen van opties. Sta jij te popelen om te beginnen met cfd’s? Indien van wel, is het goed om te snappen wat cfd’s precies zijn. In dit artikel leggen we je alles uit over contract for difference (cfd), zijn we open en transparant over de nadelen die cfd handel behelst en helpen we je om te bepalen of jij geschikt zou zijn als trader in cfd’s. Zo leer jij contract for difference kennen en kun je met je verstand bepalen of jij aan de slag wil met de handel in cfd’s.

Plus500 app

Download de Plus500 app. In de Plus500 app kun je deelnemen aan de demo van Plus500, de beste broker op het gebied van cfd trading. De app voorziet in informatie om te beginnen met de handel in contract for difference.

Cfd uitleg


Een contract voor verschil (contract for difference) is een beleggingsproduct dat gebruikt kan worden om te speculeren op veranderende koersen. Het betreft bij contract for difference een derivaat. Dat betekent dat je het onderpand niet in handen zult krijgen. Een cfd biedt de optie om op long (stijgende koersen als op short koersen (Dalende koersen) een prijsafspraak te maken. Daarmee kun je ook speculeren op zakkende waardes van grondstoffen, valuta, aandelen, cryptocurrency, goud of indices. Een cfd kan afgesloten worden tegen een hefboom. De leverage maakt het mogelijk om een veelvoud van je eigenlijke inleg voor een cfd te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om ook met weinig geld te speculeren en aanzienlijke winsten te boeken. Aan de keerzijde kun je ook flink geld verliezen wanneer de leverage de verkeerde kant op uitvalt. Een cfd sluit je altijd af bij een erkende bank.
Handelen in cfd iets voor jou


Beleggen in cfd vereist andere skills dan het aankopen en vasthouden an aandelen en opties. Besluit aan de hand van komende karaktereigenschappen of jij geschikt bent voor traden in cfd’s Een cfd trader moet bestand zijn tegen stress, want de koersen wisselen voortdurend en een koers die op het ene moment nog stijgt kan volgend uur zakken. Ook moet je je emoties de baas blijven en niet zomaar op gevoel handelen. Daarmee kun je geld verspillen en te vroeg iets verkopen, zoals een cfd die in een later stadium waardevol wordt. Bij beleggen in contract for difference moet je goed kunnen analyseren, om te bepalen wat een koers mogelijk gaat doen. Beschik jij over deze skills? In dat geval is de kans groot dat je succesvol gaat zijn op de handel in cfd.

Misvattingen over cfd trading


Veel fijne info. Desondanks gaat er veel verkeerde informatie rond op internet. We zetten de verkeerde opvattingen graag voor je op een rijtje zodat je ongehinderd verder kunt met je zoektocht naar contract for difference. De handel in contract for difference is geen manier van gokken, want je zet niet je geld willekeurig in en wordt geadviseerd onderzoek te doen en analyses na te lezen. Traden in contract for difference kan er niet voor zorgen dat je meer geld dan je inleg kwijtspeelt. Want sinds 2018 zijn er door de ESMA nieuwe regels opgesteld die dat bepalen. Het risico van vermogen is geheel voor de broker en niet voor jou als cfd trader. Contracts for difference zijn geen vorm van fraude of een vorm van (internet)oplichting, maar serieuze financiële instrumenten die je enkel en alleen bij een gecontroleerde broker aan kunt gaan. Verdiep je snel verder in cfd’s om ze met eigen ogen te ervaren.

Cfd trading


Dit artikel gaf uitgebreid antwoord op de vraag ‘wat zijn cfd’s?’ en maakte ook nog eens korte metten met veel verkeerde informatie. Ook is eerlijk beschreven welke profiel een cfd trader dient te hebben om een succesvolle cfd trader te worden. Hopelijk vind je het na het lezen nog steeds de moeite waard om je verder te verdiepen in cfd trading. In dat geval raden we je aan om je nog verder in te gaan lezen, zoals over de nadelen van cfd trading. de stoploss-functie, en de onderliggende producten waarop je een cfd kunt afsluiten. Wanneer je eenmaal wil starten met het traden van cfd adviseren we je een oefenaccount te openen. In dit account kun je lekker oefenen en voelen en zien hoe je trades uitpakken, alvorens dan toch echt met je eigen geld aan de slag te gaan met contracts for difference.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Contract for difference voor meer winst